Kevin Durant dovedl ve středu večer Phoenix Suns k vysoké výhře 129:113 nad Houston Rockets a ukončil tak jejich sérii tří porážek. Jeho čísla byla mistrovským dílem: Durant v tomto utkání zaznamenal 27 bodů, 10 doskoků, 16 asistencí, 2 zisky a 1 přihrávku.

Durant ukradl show svým podáním. Šestnácti asistencemi si vytvořil nové kariérní maximum, když ukázal svou schopnost přizpůsobit se tlaku obrany a důvěřovat svým spoluhráčům.“ Nejsem jen střelec,“ řekl Durant po vítězství.“ Mám nehmotné vlastnosti, jsem dobrý spoluhráč. Na hřišti umím i jiné věci.“

Suns sice nepředvedli dokonalý výkon, když se dopustili 19 ztrát, ale jejich ofenzivní strategie byla jasná: „Krmte hvězdy.“ A to se jim povedlo. „Nemáme moc setů,“ vysvětlil Durant. Bylo to: „Dejte Bookerovi a mně míč na naše místa a uvidíme, co udělá obrana. Bylo to jednoduché.“

Durant si připsal triple double, Suns přestali propadat, Booker a Gordon zaujali

Devin Booker, druhá polovina dynamického dua Suns, zaznamenal 20 bodů, čtyři doskoky a dva zisky a plně využil Durantovy velkorysosti. Ale asi největším beneficientem byl Eric Gordon. Ten zaznamenal 28 bodů při střelbě z pole 10 z 15, z toho 7 z 11 zpoza oblouku, a přidal asistenci a tři koše.

Grayson Allen, který se stále vyžívá v heroických výkonech ze Štědrého dne, přispěl 16 body, čtyřmi doskoky, třemi asistencemi a jednou přihrávkou, čímž dokázal, že je schopným střelcem i při absenci Bradleyho Beala.

Durant připsal na vrub kolektivního pocitu naléhavosti týmu, který ukončil jeho krizi.“ Všichni jdou na hřiště s pocitem naléhavosti,“ řekl.“ Je to vidět na přístupu všech. Dokonce i Jusuf Nurkič, přestože skončil s pouhými osmi body, deseti doskoky a dvěma zisky, si od Duranta vysloužil pochvalu za zakládání bloků a pomoc střelcům najít rytmus.

Vítězství bylo připomínkou potenciálu Suns, když jejich hvězdy zazáří a přidá se i podpůrný tým. S Durantem v čele a jeho spoluhráči připraveni hodovat, Suns vypadají připraveni pokračovat ve stoupání tabulkou.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *