Po sérii nepříjemných výsledků se Retro Fotbalový Dres Skotsko konečně dostalo na správnou cestu kvalifikací na Euro 2025, když v Hampden Parku vybojovalo těžké vítězství 1:0 nad Slovenskem. Vítězství, které zajistila ve druhém poločase hlavičkou obránkyně Sophie Howardová, částečně zmírnilo tlak na manažera Pedra Martineze Losu a jeho tým, ale také odhalilo oblasti, kde je třeba zlepšení.

Zápas byl napínavý a Skotsko v něm dominovalo, ale nedařilo se mu proměnit svou převahu v jasné šance. To odráží jejich nedávné potíže – série bez vítězství se táhne už osm soutěžních zápasů, včetně nezajímavé remízy v Srbsku na začátku kvalifikační kampaně. Jak se čas blížil k hodině hry, mezi domácí fanoušky se začal vkrádat pocit deja vu.

Když však začínaly povolovat nervy, přišel kouzelný okamžik, který předvedl střídající Erin Cuthbert. Její dokonale zahraný volný přímý kop našel na zadní tyči hlavu vyvýšeného Howarda, který propálil slovenského brankáře a rozhodl o důležitém průlomu. Hampden Park zaplavila úleva, protože Skotsko mělo konečně co slavit.

Gól vlil do skotského útoku nový život a útočník Rangers Jane Ross i Cuthbert byli blízko k tomu, aby přidali druhý gól. Jejich problémy se zakončením však pokračovaly, což je téma, které se opakuje během celé této kvalifikační kampaně. Naposledy se Skotsku podařilo v soutěžním zápase skórovat více než jednou v září 2022.

Navzdory rozhazování před brankou se Skotsko nakonec přiklonilo k vítězství. V obraně si vedlo poměrně solidně, přičemž Lee Gibson těsně před poločasem předvedl klíčový zákrok, kterým odmítl slovenskou střelkyni Tamaru Morávkovou. Ve druhém poločase se hosté dočkali také odpískání penalty, ale rozhodnutí vyznělo ve prospěch Skotska.

 Levné Fotbalové Dresy Skotsko
Skotsko 1:0 Slovensko: Skotsko zaznamenalo první vítězství v kvalifikaci na Euro 2025

Český Fotbalový

Vítězství je sice velmi potřebnou vzpruhou, ale zároveň připomíná, že tým Martineze Losy čeká ještě hodně práce. Nepřesvědčivý výkon poukázal na přetrvávající problémy s důsledností a zakončením. Týmu chyběla plynulost a kreativita, které byly k vidění v předchozích úspěšných kampaních.

Pozitivním přínosem byl výkon Rachel Corsieové, která se při své 150. trefě posunula do středu pole. Její zkušenosti a důvtip pomohly Skotsku kontrolovat držení míče a vytvářet si lepší příležitosti než v Srbsku. Sophie Howardová opět prokázala své vzdušné schopnosti a vstřelila vítězný gól.

Při pohledu dopředu se Levné Fotbalové Dresy Skotsko nachází v dobré pozici, když je ve své skupině na druhém místě za Srbskem rozdílem branek. Čekají je však těžší výzvy. V následujících dvou zápasech se utkají s nejníže postaveným týmem ve skupině, Izraelem, ale play-off, které znamená umístění v první trojce a vstupenku na Euro ve Švýcarsku v příštím roce, bude mnohem tvrdší zkouškou.

Aby Skotsko dosáhlo svého konečného cíle, bude muset najít způsob, jak svou převahu důsledněji proměňovat v góly. Musí si také vypracovat kliničtější náskok před brankou a zlepšit celkové tempo v útoku. Výhra nad Slovenskem je malým krokem správným směrem, ale pokud chtějí dosáhnout zaslíbené země evropského šampionátu, čeká je ještě spousta práce.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *